Er werken 6.361 Coolblue’ers bij ons, waaronder klantenservicemedewerkers, developers, fietsbezorgers en zonnepanelen-installateurs. We verwelkomen continu nieuwe vrienden en bieden ze meer dan alleen banen: we bieden ze carrières en alle trainingsmogelijkheden die daarbij komen kijken.

Onze Coolblue'ers

Blauw bloed

Coolblue-carrières

Oei, ik groei

We geloven niet in banen, maar in carrières en daarom hebben we een sterke focus op opleiden en groeien. We bieden onze Coolblue’ers diverse opleidingsmogelijkheden en (online) trainingen en helpen ze zo hun eigen groeipad vorm te geven.

Schuurschool

In september 2020 hebben we in samenwerking met ROC Tilburg onze eigen Schuurschool geopend. Dit is een gecertificeerde, tweejarige logistieke mbo-opleiding waar studenten alles leren over logistieke processen. Vanaf de eerste dag van hun opleiding gaan studenten al aan het werk in ons magazijn.

Na het afronden van hun opleiding krijgen ze een vaste baan bij Coolblue en volop doorgroeimogelijkheden. Op deze manier voorzien we studenten van een opleiding, waardevolle werkervaring én een officieel diploma. Tegelijkertijd kunnen we hierdoor goed opgeleide medewerkers verwelkomen.

Suniversity

In ons eigen interne opleidingsinstituut Suniversity, leiden we onze zonnepanelen installateurs zelf op. We werven deze installateurs vanuit onze eigen bezorgers en geven ze de kans om de volgende stap in hun carrière te zetten.

Doorgroeiers

Shaqeel Zimmerman

Shaqeel begon als Bezorger bij ons depot in Apeldoorn en groeide door naar Inbouw Installateur. Nu we ook zijn gestart met witgoed-reparaties aan huis, ziet Shaqeel een mooie kans om zichzelf nóg verder te ontwikkelen. Daarom volgt hij nu een interne opleiding tot Witgoedmonteur en maakt hij inmiddels veel klanten blij met gerepareerde witgoedapparaten.

Daan van Lier

Daan begon als Logistiek Medewerker, maar kwam er al gauw achter dat het analyseren van data zijn échte passie is. Hij groeide door naar Lead Business Analyst en vervult nu zelfs de rol van Manager Business Analyse Finance & Operations. Samen met zijn team van Analisten ondersteunt hij de supply chain aan de hand van data-analyses.

Sanne Vlaardingerbroek

Sanne begon als Cross-sell Manager, groeide door naar Product Owner, vervolgens naar Domeinbaas Ordering en is nu Head of Business Journeys. In deze rol benut ze haar kwaliteiten volop om Coolblue Zakelijk heel hard te laten groeien. Bijvoorbeeld door de Thuiswerkwinkel te lanceren, waarvan zij en haar team er 41 hebben geopend in 2020.

Vriendschappelijk ondernemen

Goed voor mekaar

Wij zetten graag een stapje extra voor onze vrienden binnen én buiten Coolblue. Bijvoorbeeld door onze kennis en middelen te delen en Coolblue’ers die zichzelf actief inzetten.

Kennis en infrastructuur delen

In 2020 hebben onze marketing specialisten een deel van onze bannerruimte vrijgemaakt voor goede doelen, zoals het Rode Kruis. Op deze manier hebben de betreffende goede doelen extra mensen kunnen bereiken. Maar liefst 6 miljoen mensen hebben hun advertenties gezien. Ook hebben we producten uit ons assortiment gedoneerd aan goede doelen of initiatieven met een maatschappelijke missie. Zo hebben we samen met onze investeerder HAL meer dan 3.000 tablets beschikbaar gemaakt voor leerlingen in Rotterdam die deze het hardst konden gebruiken.

Hulptroepen

Door de wereldwijde pandemie in 2020 was er een plotselinge toename in de vraag naar betrouwbare mondmaskers. Samen met KLM, Randstad en Flexport hebben we begin 2020 het initiatief ‘Hulptroepen.nu’ geholpen om kleinere lokale zorginstellingen te voorzien van betrouwbare mondmaskers. Door onze krachten te bundelen hebben we een duurzame en gecontroleerde supply chain op kunnen zetten, bestaande uit productie, kwaliteitscontrole, transport en levering. Vanuit onze eigen expertise en infrastructuur hebben we kunnen bijdragen aan de distributie van mondmaskers, zonder winstoogmerk. Dit hebben we gedaan via een speciaal voor dit doel ontworpen webshop, ons magazijn en ons bezorgnetwerk. Hulptroepen heeft meer dan 3 miljoen mondmaskers geleverd aan meer dan 4.000 zorginstellingen.